Mijn boek

Ik ben zo ontzettend trots op mijn boek; een bundeling van de eerste 100 blogs die ik schreef op http://www.twistedsister.nl. Het begon als therapie en ik schreef anoniem, in eerste instantie om mijn hoofd leeg te maken. Maar ik kreeg er hoe langer hoe meer lol in en ik merkte dan mijn lezers het leuk vonden om te volgen hoe het met me ging. Ik gaf een wekelijkse update in mijn #maandagblog en op Instagram.

Je kunt het zien als een soort dagboek; de rode draad is mijn leven waarin ik een poging doe om zo mindful mogelijk uit een burn out te komen en een verbouwing te regelen met een gebroken enkel. Dat ging soms gepaard met een lach en een traan (en gevloek en gescheld – maar dat blijkt wellicht al uit de titel).

Op mijn 36e verjaardag in november 2018 onthulde ik in mijn 100e blog wie ik was en sprak ik hardop uit hoe gaaf het zou zijn om mijn blogs te bundelen tot een boek. Tijdens de zomervakantie dat jaar had ik een belangrijk besluit genomen; volgende zomer wilde ik mezelf kunnen voorstellen als schrijver/blogger. Op het moment dat je een verlangen uitspreekt, weet je dat het op het juiste moment tot je zal komen.

Ik ging enthousiast aan de slag, maar met 0,0 kennis en af en toe had ik echt even een schop onder mijn kont nodig voor wat motivatie om door te pakken. Gelukkig had en heb ik heel veel inspirerende mensen om me heen die me het gevoel gaven dat ik dit kon.

Great things happen outside your comfort zone; that’s where the magic happens.

Elke avond ging ik slapen met een grote glimlach, als ik er alleen al aan dacht hoe mooi het zou zij om straks mijn eigen boek in handen te hebben. En die grijns krijg ik nog steeds als ik een berichtje krijg van iemand die mijn boek wil bestellen.

Een mens werkt net even wat sneller met een deadline in het vooruitzicht, dus ik had voor mezelf bedacht dat het wel heel gaaf zou zijn, als ik Take That een exemplaar zou kunnen overhandigen, als ik naar hun concert ging in juni. Randvoorwaarden – of dat überhaupt mogelijk zou zijn – daar gelaten, rekende ik met “mijn” drukker uit wanneer ik dan uiterlijk mijn bestanden zou moeten aanleveren. Het werd krap, maar het was haalbaar als ik op de dag van het concert op weg naar Amsterdam even uit zou stappen in Roermond, om drie exemplaren van de pers te pakken (bij wijze van spreken). En zo geschiedde. Ik reisde zelfs speciaal eerste klas, om onderweg drie cadeaupakketjes in orde te kunnen maken. Werkelijk geen secónde heb ik er aan gedacht dat het niet zou lukken; dat ik wellicht 48 uur met drie boeken in mijn rugzak zou moeten rond sjouwen. De mensen van de drukkerij dachten zelfs dat ik “een afspraak” of een afgesproken meet & greet op de planning had, zo overtuigd kwam ik over. Niets was minder maar. Hoe die dagen in Amsterdam verder verliepen kun je hier lezen.

Dat Mark Owen op de laatste dag van de Odyssey tour me een persoonlijk bericht stuurde om me te bedanken voor het boek en het daarna deelde in zijn stories op Instagram maakte mijn droom helemaal compleet.

Uiteraard is mijn boek voor 99% in het Nederlands, dus veel zal hij er niet aan gehad hebben. Des te groter is daarom mijn motivatie om mijn tweede boek – waar ik nu nog hard aan de Nederlandstalige versie werk – óók in het Engels te vertalen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je mijn boek bestellen? Dat kan voor € 18,50 (excl. verzendkosten € 4 brievenbuspakketje binnen NL). Stuur me een mailtje met je gegevens: original.twistedsister@outlook.com.

Ik vind het ook leuk om een foto van jou met mijn boek te ontvangen en laat me weten wat je ervan vond! Tag me op social media met de hashtag #twistedreader:
@your.twisted.sister op Instagram
@TwistedSis2016 op Twitter
Your Twisted Sister op Facebook


Hieronder vind je een paar reviews van mensen die mijn boek al gelezen hebben.

Een boek vol blogs die overlopen van zelfspot, humor en haar liefde voor shoppen, nagels lakken en Take That. She’s a Twisted Sister and I love her for that!

Een echte aanrader! Heerlijk om ’s avonds in bed te lezen en even te ontspannen na een drukke werkdag.

Je neemt de lezer mee in jouw verhaal, zelfs over hele simpele dingen. Dat is niet meer van het niveau “iedereen kan schrijven”, maar van een groot talent!

Het is alsof je mee bent op vakantie!